Windows 8, de moeite waard?

Door CC Online Concepts  -  Op 28 okt, 2012 -  1 reactie

Met de introductie van de nieuwe Windows versie is het de vraag of Windows 8 de behoefte kan invullen van de consumenten. Als we kijken naar de afgelopen versies, Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista en Windows 7, zijn deze niet heel innoverend. Waar OSX van Apple een heel gebruiksvriendelijk besturingssysteem is, is dit nog niet echt het geval bij de Windows versies.

Gaat Windows 8 hier dan verandering in brengen? De verwachtingen zijn uitermate hoog! Een aantal maanden konden we al een kijkje nemen via de Beta versie die beschikbaar was gesteld door Microsoft. Toen zag het er veelbelovend uit.

Windows 8 komt uit met een totaal andere interface, de zogenaamde blokken. Ze zijn afgestapt van het ouderwets bureaublad, Windows 8 werkt nu enkel met blokken en slide pages. Op het eerste gezicht ziet het er erg leuk en interactief uit. We hebben echter gelijk al wel een vraagteken bij de nieuwe interface. Is het wel handig voor een desktop of laptop? We kunnen ons namelijk voorstellen dat Windows 8 op de tablets en smartphones een hele handige besturingssysteem is. Dit kunnen we wel een beetje zien in het onderstaand internetfilmpje.

Sneller dan Windows 7?

Windows 8 is stukken sneller dan zijn voorganger. Het opstarten van je Windows gaat nu veel sneller, daarnaast heeft Microsoft slim gebruik gemaakt van de 3.0 USB, ze hebben gekozen voor een hogere sequentiële doorvoersnelheden waardoor grote bestanden zoals films snel overgezet kan worden. Al met al is Windows 8 zeker geen stap achteruit als we het hebben over de prestaties.

Alles omzetten van Windows 7 naar Windows 8

Wil je Windows 7 overzetten naar Windows 8? Dat is op zich geen probleem, met slechts enkele stappen heb je je oude Windows versie ge-update naar de nieuwste versie. Een andere vraag die wij je willen stellen is: is het de moeite waard om over te stappen? Je krijgt namelijk met een totaal andere interface te maken, het kost je veel tijd om Windows 8 onder de knie te krijgen. Daarnaast is het werken met de nieuwe Windows 8 anders dan zijn voorgangers, misschien ligt de nieuwe Windows 8 jou wel niet? Of juist wel? En hoe zit het met mijn applicaties die ik nu op mijn huidige Windows heb staan? Kan ik die ook zomaar weer 100% goed gebruiken op de Windows 8? De grote partijen hebben in middels hun voorzorgsmaatregelen genomen, maar de wat kleinere partijen zullen hoogstwaarschijnlijk niet bijgewerkt zijn.

Conclusie

We vinden Windows 8 zeker een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, echter hebben we momenteel nog onze twijfels of Windows 8 handig is voor de desktop en laptops. We vinden Windows 8 aan de andere kant wel heel erg geschikt voor tablets en smartphones, we denken dan ook dat Windows 8 de komende jaren op verschillende tablets en smartphones zullen terug zien.

Windows 8 is natuurlijk nog een “jong” product en zal in de loop van de komende maanden uitgewerkt worden tot een “afgemaakt” besturingssysteem. Daarnaast is Windows 8 nog niet zover als IOS en Android, maar dit komt er zeker aan!

Wij zijn positief over Windows 8 voor een tablet of een smartphone, we zijn wat minder te spreken over de versies voor op de desktops en laptops. Dit met de voornaamste reden dat alles nog niet goed is uitgewerkt en dat het op dit moment nog niet de moeite waard is om over te stappen. Het kost je namelijk veel tijd om het nieuwe besturingssysteem onder de knie te krijgen.

Ben je toch wel heel nieuwsgierig naar Windows 8? En vind je het helemaal niet erg om er tijd in te steken? Koop Windows 8 dan hier goedkoop online voor maar €59,95

Windows 8 direct online kopen voor maar €59,95

  • Scherp geprijsd
  • 78% Korting
  • Gratis verzending
  • Snel thuisbezorgd
  • Simpel en veilig online betalen