iPhone 5: het laatste nieuws

Door CC Online Concepts  -  Op 18 aug, 2012 -  0 reacties

De iPhone 5 wordt het nieuwste model iPhone van Apple. Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt had gaan er veel geruchten over de nieuwe iPhone 5. Apple houdt deze nieuwe iPhone en alle nieuwtjes goed geheim. Ook is nog niet bekend wanneer deze nieuwe iPhone uitkomt, vermoedelijk ligt hij in september in de winkels. De iPhone 5 is de vermoedelijke naam voor de volgende generatie iPhone. Er werd gedacht dat de iPhone al in 2011 aangekondigd zou worden, maar toen bedacht Apple de naam iPhone 4S. Om ervoor te zorgen dat je niet het overzicht verliest hebben we het laatste nieuws over de iPhone 5 samengesteld. Eerst gaan we iets vertellen over de geruchten en daarna komen de nieuwste specificaties aan bod.

Apple bouwtekening uitgelekt?
De bouwtekening van de iPhone 5 is mogelijk uitgelekt. Als deze bouwtekening klopt zal de nieuwste iPhone een 4 inch beeldscherm krijgen. Ook wordt dit scherm iets groter dan de iPhone 4. De telefoon wordt daarentegen niet groter (zie de afbeelding hieronder). Aan de linkerkant wordt de nieuwe iPhone 5 weergegeven en aan de rechterkant zie je de iPhone 4S. Je ziet dat ze best op elkaar lijken, alleen heeft de iPhone 5 een groter scherm en zie je er iets meer op.

Apple iPhone 5 specificaties

Groot touchscreen met krasbestendige nitridecoating
Er gingen geruchten over dat de iPhone 5 een groter scherm zou krijgen dan zijn voorgangers, de grootte wordt hoogstwaarschijnlijk 4 inch met een hoge resolutie. Ideaal voor mensen die graag filmpjes kijken, games spelen en veel surfen op internet. De iPhone 5 zal een krasbestendige nitridecoating op de display van 15 micrometer bevatten.

iPhone dual-core processor
De iPhone 5 zal een 1.2 GHz dual-core A5 processor krijgen die de gebruikservaring zal verbeteren. Hierdoor wordt hij sneller dan de iPhone 4S en wordt surfen op internet, gamen en videos kijken een stuk sneller. Ook zorgt dit ervoor dat de iPhone HD video’s van hoge kwaliteit te bekijken zijn. Deze processor is ook nog eens zuiniger, de batterij van de iPhone zal langer meegaan dan de 4 of 4S.

FM radio voor de iPhone
Wat in de vorige generaties iPhones erg gemist werd was een FM radio. Dit zal waarschijnlijk veranderen. Dit heeft Apple meegenomen en heeft een patentaanvraag gedaan waar de iPhone radio te bedienen is via de autoradio.

De camera van de iPhone 5
We weten nog niet veel over de camera voor de iPhone 5. Men vermoedt dat dit een 10 megapixel camera wordt met video camera met HD. Ook kan je net als met de iPhone 4 video-bellen, dat wordt ook wel een front-facing genoemt. Verder zullen de camera applicaties hetzelfde zijn als bij de iPhone 4 en 4S.

Besturingssysteem van de iPhone 5
Vermoedelijk zal het besturingssysteem van de iPhone 5 iOS worden. Wanneer Apple een nieuwe telefoon uitbrengt wordt dat meestal gedaan met een nieuwe versie. Het besturingssysteem van de iPhone 5 zal waarschijnlijk iOS 6 zijn.