Interessante web concepten, er is geen stoppen aan!

Door CC Online Concepts  -  Op 03 mei, 2013 -  2 reacties

In het volgende artikel laat ik je kennismaken met een aantal leuke en interessante web concepten, voornamelijk op het gebied van reizen. Het gaat hier om Stay.com, Wanderfly.com, AirBnB.nl, Couchsurfing.com en Schemer.com. Ik zal uitleggen wat je met deze concepten kunt doen en wat mijn bevindingen zijn.

In het kort samengevat: Welk concept gebruik je waarvoor?

Stay.com: Het samenstellen van jouw persoonlijke stadsgids
Wanderfly.com: Informatie vinden over wereldplekken en reis ervaringen met anderen uitwisselen
Airbnb.nl: Het huren en verhuren van privé-accommodaties
Couchsurfing.com: Anderen ontmoeten met dezelfde passie voor reizen, en het vinden van een plek om te verblijven
Schemer.com: Het doen en delen van leuke dingen in het algemeen

Stay.com: Jouw persoonlijke stadsgids
Eén van mijn favorieten uit de lijst is Stay.com. Waarom? Ten eerste omdat het een ontzettend makkelijke manier is om een online planning te maken voor jouw geplande trip. Ten tweede omdat Stay een mobiele applicatie heeft ontworpen waar je zelfs offline gebruik van kan maken!

Om een kaart offline te gebruiken kun je deze van tevoren downloaden op je telefoon. Tijdens je verblijf in het buitenland hoef je geen internetkosten te betalen.

01_stay-1 01_stay-2

Als je bent ingelogd op Stay.com met je Facebook – of standaard account, zie je een overzicht met de door jouw gemaakte stadsgidsen. Deze stadsgids is een verzameling van locaties die je wilt gaan bezoeken, of die je al bezocht hebt. Al deze plaatsen worden weergegeven op een lijst met ratings en reviews. Welke plaatsen wil je aanraden aan jouw vrienden? Waar zijn jouw vrienden geweest? Hebben zij nog suggesties voor jou?

Alle plaatsen worden automatisch ook op een kaart van Google Maps geplaatst. Deze kaart kun je weer openen op je mobiele telefoon. Op deze manier heb je alle hotspots en leuke plekken binnen handbereik en kun je ze gemakkelijk vinden. Echt een aanrader!

Ontdek wereldplekken met Wanderfly.com
Wanderfly is een community waar je inspiratie op kan doen over wereldplekken, een reis kunt plannen, en jouw reis ervaringen kunt uitwisselen met andere reizigers.

Op het eerste gezicht is Wanderfly een opvallende website door het ontwerp en de mooie foto’s. Wanderfly.com is vergelijkbaar met Stay.com, maar heeft minder écht nuttige functies.

02_wanderfly-1

Door te zoeken naar een bepaald land, of een bepaalde stad of streek, krijg je een verzameling te zien van plekken waar reizigers zijn geweest. Dit zou van alles kunnen zijn: een goed hotel, een leuke beach club, een restaurant of een heel mooi strand.
Als jij op een bijzondere plek bent geweest kun je deze aanraden. Waarom raadt je deze plek aan? Zijn er nog dingen die anderen niet mogen missen?

Wanderfly doet voorkomen dat je op basis van jouw interesses en budget de perfecte reis kunt plannen. Toch vraag ik mij af of de zoekresultaten echt kloppen, of dat ze willekeurig zijn samengesteld. Als ik mijn interesses Culture, Food, Romance en Art aanklik, plus mijn budget van $1000 en tijdsduur van 14 dagen, vind ik nog steeds de meest bijzondere en onbetaalbare wereldplekken. Zo kan ik met deze zoekopdracht zelfs naar Nieuw Zeeland en Los Angeles!

AirBnB.nl: De perfecte zoektocht naar een privé vakantieadres
AirBnB.nl is een goed en uniek webconcept, en wat mij betreft de beste uit de lijst! Het belangrijkste onderdeel van AirBnB.nl is het boeken van privé-accommodaties. Hiernaast word je bij het plannen van je reis van begin tot eind geholpen: het bedenken van je reisbestemming, het inwinnen van informatie, het online uitpluizen van de omgeving en uiteindelijk het boeken van een unieke verblijfplaats.

De uitgebreide informatie over plekken over de hele wereld wordt samengesteld in samenwerking met de plaatselijke gemeenschap. Door alle input van de lokale bevolking is deze community een complete buurtgids. Ook is het de plaatselijke gemeenschap die de accommodaties te huur aanbiedt.

03_airbnb-1

Ik zou zelf erg graag naar Londen reizen! AirBnB.nl helpt mij met het vinden van een leuke buurt. In de buurtgids van Londen kun je o.a. kiezen uit: Een fijne tussenstop, Musea en schone kunsten, Shoppen, Langs de Theems en Geliefd bij locals.

Ik kies voor Geliefd bij locals en kom op de pagina van Kensington terecht. Op deze pagina staat een mooie foto met de ondertitel: “Van haar geurende tuinen tot het koninklijk paleis, Kensington is een en al sprookjesachtige elegantie.”

Naast deze uitnodigende ondertitel staan er ontzettend veel mooie high quality foto’s op deze pagina. Deze foto’s zijn gemaakt door plaatselijke fotografen die verschillende mooie plekken laten zien. Ook wordt er genoeg informatie gegeven over de locatie.

03_airbnb-2 03_airbnb-3

Op dit moment zijn er in Kensington 277 plekken om te verblijven. Op de verhuurpagina worden ontzettend veel mooie appartementen en woningen beschikbaar gesteld. Elke pagina is gelinkt naar de profielpagina van de verhuurder.

Grappig: AirBnB.nl staat voor Airo-Bed And Breakfast. Het bedrijf is opgestart door drie net afgestudeerde studenten. Door bij een jaarlijks congres mensen op te vangen in hun huis, verdienden zij een leuk zakcentje bij. De gasten konden slapen op een luchtbed, het airobed!

Deel jouw bank op Couchsurfing.com
De community Couchsurfing.com brengt mensen bij elkaar die een verblijfsplek zoeken en mensen die hun eigen woning of woonplaats willen delen met reizigers. Om een verblijfsplek te zoeken kun je “Zoeken naar een bank” (Find a Couch). Je kunt jouw gastheer of gastvrouw status instellen op Ja, Misschien, Niet nu (maar ik kan wel afspreken), en je kunt aangeven dat je momenteel op reis bent.

04_couchsurfing

Direct na het inloggen met je Facebook account krijg je berichten te zien van mensen uit jouw omgeving. Als ik Groningen als woonplaats aangeef, zie ik trending – en upcoming events zoals de “Couchsurfing Groningen 1st-Friday Meet Up”, waar couchsurfers elkaar kunnen ontmoeten.

04_couchsurfing-2

Couchsurfing.com is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten die de passie voor reizen delen, en geïnteresseerd zijn in de verhalen en ideeën van anderen.

Schemer.com: The next thing to do!
Dit laatste concept is niet alleen voor het ontdekken van nieuwe plaatsen op de wereld, maar voor “things to do” in het algemeen. Je kan het zo gek niet bedenken!
Schemer.com doet mij een beetje denken aan Pinterest. Met Pinterest “pin” je dingen die je mooi of leuk vindt, en kun je ook ideeën opdoen over “dingen om te doen”. Bij Schemer geef je aan welke dingen je van plan bent te doen en al hebt gedaan.

Zelf ben ik geïnteresseerd in Cooking, Fashion, Photography Restaurants en Wine. Dingen die mij worden aanbevolen: Zelf ijs maken, thuis kruiden kweken, mijn woonkamer opnieuw stylen voor minder dan €200 en een eigen T-Shirt ontwerpen.
Leuk! Bij alle dingen die ik graag wil doen klik ik op “I want to do it!”. Vervolgens kan ik zien wie van mijn vrienden dit ook willen doen of hebben gedaan. Zo zijn er 3836 anderen die thuis ook kruiden willen kweken en 814 anderen die dit hebben gedaan.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met elkaar te communiceren over de activiteit. Waarom zouden anderen dit ook moeten doen? Heb jij nog tips? De beste reactie wordt per activiteit bovenaan de pagina getoond.

Er zijn oneindig veel dingen die je aan je favoriete kan toevoegen om op maat gemaakte aanbevelingen te krijgen.

05_schemer-1

Notitie: Schemer.com is momenteel nog niet volledig ondersteund in Nederland. Het kan zijn dat de website lokale inhoud nog niet goed zal weergeven.

Conclusie
Na deze concepten met plezier bekeken te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat ieder concept uniek is op haar eigen manier.

Mijn favoriete concepten zijn AirBnB.nl en Stay.com. Airbnb.nl vanwege de uitgebreide manier om jouw reis van A tot Z te plannen. Stay.com vanwege het gemakkelijk samenstellen van jouw persoonlijke kaart, en natuurlijk mogelijkheid om hier offline gebruik van te maken met je mobiele telefoon.

Wanderfly.com vind ik persoonlijk de minste van de vijf concepten. Wanderfly.com is een mooie website, maar heeft in tegenstelling tot de andere concepten minder écht nuttige functies.